LOOPBAANBEGELEIDING, COACHING, OPLEIDING EN TRAINING

Maatwerk

Informatie over aanpak en aanbod

Coaching helpt je om zicht te krijgen op jezelf, de eigen ontwikkeling en je functioneren. Je leert adequaat met jezelf om te gaan en vorm en inhoud te geven aan de eigen verantwoordelijkheid voor leven en werk.

Maatwerk

Een coachingstraject is altijd maatwerk. Het is een individueel traject, bestaande uit een reeks van sessies die ruim anderhalf uur duren. In een vrijblijvend oriënterend gesprek worden de belangrijkste vragen en thema’s in beeld gebracht en welk programma op grond daarvan wordt aangeboden.

Net als bij de andere diensten staat hierbij de vraag centraal wie men is, welke ontwikkeling aan de orde is, welke wensen en verlangens men heeft, waar men zingeving en vitaliteit in vindt en wat daarin verheldering en ruimte vraagt. Alleen door zelfkennis daarover is men in staat om een passende en effectieve stijl van werken, communicatie, samenwerken en  leidinggeven te vinden.

Het gaat om intensieve begeleidingssessies. Er wordt gewerkt aan de hand van een brede variatie aan oefeningen en opdrachten gericht op de vastgestelde vragen en thema’s. In het traject worden diverse werkvormen aangeboden en ingezet. Ervaringsgerichte werkvormen en creatieve opdrachten helpen bijvoorbeeld om naast de ratio ook het gevoel en de intuïtie aan te spreken.

Tussen de sessies door doen cliënten relevante voorbereidingsopdrachten  die ondersteunen in de verheldering van de coachingsvragen. Bovendien wordt door het schrijven van reflecties de voortgang van het proces bevorderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *