LOOPBAANBEGELEIDING, COACHING, OPLEIDING EN TRAINING

Outplacement

Geconfronteerd met ontslag of anderzins op zoek naar nieuw werk?

Een ontslag kan rauw op je dak vallen. Of het nu onverwacht komt of niet. Je belandt in een onzekere situatie waarin je op zoek moet naar een nieuwe toekomst. Hoe moeilijk die fase ook is, het geeft ook ruimte om werk te maken van (diep gekoesterde) wensen en ambities. Een Outplacementtraject zorgt voor helderheid in de arbeidssituatie en mogelijkheden en geeft voldoende bagage mee om gericht te zoeken naar nieuw werk.

Interne oriëntatie

Outplacement start met het actualiseren van de loopbaankoers. Je krijgt (hernieuwde) inzicht in wensen en talenten. We richten de focus op ambities en kwaliteiten en zoeken een match met passende functies. Indien nodig werken we in deze fase al aan het vergroten van communicatieve vaardigheden en presentatietechnieken. Ook krijg je in deze fase van het Outplacement tekst en uitleg over de werking van de arbeidsmarkt en de kansen en mogelijkheden op een passende baan.

Externe oriëntatie

Tijdens de externe oriëntatie krijg je alle handvaten mee die helpen bij het vinden van werk. Je CV wordt geactualiseerd en er is ondersteuning bij het opstellen van een marktgerichte profielschets, strategiebepaling en het aangaan van (netwerk)interviews. Deze stappen verhelderen de arbeidskoers. Door deze telkens te toetsen aan de uitkomst uit de interne oriëntatie ontstaat een duidelijke focus op passend werk.

Bagage op zak

In deze derde fase staat de begeleiding centraal naar een nieuwe baan. Indien gewenst met sollicitatie- en gesprekstrainingen en coaching in netwerken. Alle werkzaamheden in dit traject zijn gericht op het aanboren en verbreden van netwerken en daarmee het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt. Indien nodig wordt in fase 2 en 3 nog extra ondersteuning geboden door een professionele jobmarketing coach.

De zin van je leven, dat ben je zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *