LOOPBAANBEGELEIDING, COACHING, OPLEIDING EN TRAINING

Over Mij

Roel Wink (1952)

Ik ben Roel Wink en eigenaar van het bureau Roel Wink, Loopbaanbegeleiding & Coaching.
Ik ben een ervaren coach en zet graag mijn energie, kennis en ervaring in om inspirerende en effectieve begeleiding te bieden in het veld van professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Vanuit mijn praktijk houd ik mij o.m. bezig met:

  • coaching in leven en werk.
  • loopbaanbegeleiding in brede zin.
  • managementcoaching / executive-coaching.
  • training en coaching teamontwikkeling en samenwerking.
  • training/coaching zelfmanagement en loopbaanzelfsturing.
  • begeleiding intervisie.  

Voor wie?

Voor een ieder die vragen over leven en werk wil voorleggen aan een ervaren, goed opgeleide, inspirerende en professionele gesprekspartner. Maar ook voor organisaties die werk willen maken van loopbaan- en talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Wanneer?

Bij veranderingen van fases in leven en/of werk. Als helderheid gewenst is voor het nemen van moeilijke beslissingen. Als vernieuwing nodig is om wakker en scherp te blijven zodat je meer uit je leven en werk kan halen. Als je inspiratie en nieuwe energie zoekt voor je verdere ontwikkeling. Voor het aanleren en oefenen van nieuw gedrag of als je alleen maar een klankbord zoekt om ervaringen en mogelijkheden te toetsen.

Hoe werk ik?

Hoe langer ik professioneel met mensen werk – en dat doe ik al sinds 1975- hoe lastiger ik het vind aan te geven hoe ik werk of waarin mijn manier van werken zich onderscheidt. Ik weet wel dat ik steeds meer vertrouw op mijn intuïtie. Steeds meer coach “in het moment” en losser van methodes. Natuurlijk maak ik gebruik van methodieken, maar alleen als ze bijdragen aan het proces. Ik heb in al die jaren een vanzelfsprekend methodisch bewustzijn ontwikkeld. Ik heb zelfs gewerkt als HBO-docent Methodiek, maar in mijn werk anticipeer ik steeds meer op mijn gevoel. Daarbij gaat het altijd weer om contact en afstemming, persoonlijke aandacht en vooral gewaar zijn.

Mijn werkwijze kenmerkt zich verder door een informele en lichtvoetige stijl. Een passend en effectief ritme met diepgang en praktische toepasbaarheid. Ik werk met verhelderende en verdiepende analyses, energetische en ervaringsgerichte oefeningen. Dat raakt het denken, het voelen, het lijf en ook de eigen spiritualiteit. Ik heb een goed gevoel voor de juiste maat en het ritme in ontwikkelprocessen en bied daarbij ruimte, eenvoud en vooral ook humor. Lichtheid en plezier zijn wat mij betreft voorwaarden voor groei en ontwikkeling. Ik hou ervan om zo te werken. Ongedwongen maar wel to the point en met diepgang en kwaliteit.

Achtergrond

Ik heb een brede en gevarieerde ervaring als P&O-adviseur opgedaan in diverse organisaties.

Na HBO en VO volg(de) ik meerdere aanvullende opleidingen en trainingen, o.m. bij het ITIP (Toegepaste Integrale Psychologie) en een post-HBO coaching/loopbaanbegeleiding. Sinds 1997 werk ik vanuit een eigen adviespraktijk als coach, loopbaanbegeleider en opleider/trainer. Daarnaast fungeer ik in de genoemde post-HBO (www.vistanova.nl) als opleider en supervisor, eveneens doe ik dat bij Hoogendijk Coaching en Opleiding (www.hoogendijkcoaching.nl)  in de opleiding tot bezielingscoach  en bij het ITIP (www.itip.nl) maak ik deel uit van een landelijke kring van loopbaanbegeleiders en trainers.

De ruimte is binnen de perken minstens even groot als die daarbuiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *